Családon belüli problémák

Kérjen időpontot most!

Amikor a családon belül problémák jelennek meg, legtöbbször gyökerei a családi rendszer működésében keresendők. Az elakadásokon aztán együttes erővel képes túljutni a család. Ebben nyújt segítséget a családterápiás konzultáció. A családi problémák gyakran a gyermekeknél bukkannak fel, de előfordul, hogy a szülőknél jelentkeznek elsősorban.

 

A családi beszélgetéseken minden családtag szót kap, legyen szó gyermekről vagy felnőttről. Mindenkinek van lehetősége beszélni a vágyairól, elmondhatja a véleményét a problémákról, hiszen a rendszerszemléletű családterápia a család egészére fókuszál és a családi viszonyok helyreállítása révén igyekszik orvosolni az aktuális problémát. Ezért a cél gyakran nem is az adott probléma megszüntetésére vonatkozik, hanem a családi kapcsolatokban történő egyensúly helyreállításában, aminek következtében a problémás tünetek tartósan helyreállnak.

 

A családterápiás ülések, nem csak az egyensúlyt igyekszenek helyreállítani, hanem egy újfajta szemléletet is adnak a klienseknek, melynek keretében jobban megértik saját szerepüket a családi rendszerben és képesek újfajta módon viszonyulni családtagjaikhoz, amely hosszú távon segít helyreállítani a szeretetteljes, békés viszonyulásokat.

Milyen esetekben érdemes felkeresni?

 

Eszkalálódó konfliktusok vannak, a család tagjai nem értik egymást.

———

Amikor a családon belül valamelyik vagy több gyermek viselkedési, tanulási vagy egészségügyi problémákkal küzd.

———

Válás, egy-szülős családok esetén.

———

Mozaik család esetén
(a válás után új partner választásával egy új családi rendszer létrehozása).

———

Örökbefogadás esetén.

———

Nehezen feloldható problémák nehezítik a családi életet.

———

A gyermek óvodába vagy iskolába szoktatásakor
nehézségek állnak fent.

Pszichológus válaszol

6 + 14 =

Bp., 1112 Nevegy köz 2.

revszilvia.kapcsolat@gmail.com
+36 20 959 3146