PÁNIK, STRESSZ ÉS SZORONGÁS

Kérjen időpontot most!

Mai világunk nagy mumusa a stressz és a szorongás, szinte mindannyian küzdünk hétköznapi tüneteiktől. Az autogén tréning módszere egyszerű, kellemes és hatékony megoldás a stressz és a szorongás okozta panaszokkal szembeni megküzdésben.
A stressz önmagában nem káros jelenség. A kihívást jelentő szituációkban felkészíti a szervezetet a megküzdésre, lehetőséget biztosítva arra, hogy jobban helyt álljunk ezekben a kiemelt fontosságú helyzetekben.

 

Problémát az jelent, ha a stresszreakció túl gyakran jelentkezik, vagy tartósan fennáll, ezáltal kimerítve energia tartalékainkat, csökkentve immunrendszerünk hatékonyságát. Előfordulhat, hogy nyomasztó gondolatok gyötörnek minket, a stressz testi tüneteket produkál (állandó fejfájás, gyomorfájás), alvási nehézségeket okoz, problémát okoz a kapcsolatokban, pánik tünetek jelentkeznek. Ezekben a helyzetekben rendkívül jó megoldást nyújt az autogén tréning módszere.

 

Lényege, hogy hétről, hétre megtanuljuk tudatosan ellazítani a szervezetünket, lecsendesíteni az elménket, aminek eredményeképpen a stresszreakciók alábbhagynak. A rendszeres gyakorlás hatására a relaxált állapot egyre könnyebben és egyre rövidebb idő alatt elérhető, ezzel orvosolható és megelőzhető bármilyen intenzív szorongási állapot. Ezáltal tartósan kiegyensúlyozottá válunk és könnyedén tudunk megküzdeni az életünkben jelentkező kihívásokkal.

 

Az autogén tréning az egyik legtöbbet kutatott, megalapozott, az orvostudomány és a pszichológia tudománya által elfogadott módszer. Erősíti a test öngyógyító folyamatait, így jó hatással van a pszichoszomatikus megbetegedésekre, gyakorlása által testileg, lelkileg feltöltődünk.

 

A módszer nem pusztán a relaxált állapot megtapasztalásában nyújt segítséget, hanem egy önismereti belső utazás is egyben. A 10-12 alkalom alatt önismereti kérdésekről beszélgetünk kapcsolódva a testünk különböző részeihez, szerveihez, ezáltal oldva a különböző múltbéli traumáinkat, elakadásainkat, amik esetlegesen a szorongást, stressz okozta panaszokat okozzák.

Milyen esetekben javasolt az autogén tréning?

A hétköznapok stressze problémát okoz
Szorongásos tünetek, mint generalizált szorongás, pánik, fóbia stb.
Alvási nehézségek
Stresszhez, illetve lelki problémákhoz kapcsolódó pszichoszomatikus megbetegedések

PSZICHOLÓGUS VÁLASZOL

Bp., 1081, Csokonai utca 10. (Blaha Lujza térnél)

revszilvia.kapcsolat@gmail.com

+36 20 959 3146